top of page

HOOIKOORTS

Het volgende bijenproducten kunnen het hooikoorts symptomen helpen verminderen.

  • Honing

  • Propolis Tinctuur

  • Bijenpollen (Stuifmeelkorrels)

 

Honing

Honing kan helpen bij hooikoorts doordat het is gemaakt van de nectar van bloemen. Tijdens het verzamelen en verwerken van de nectar en stuifmeel belanden er ook deeltjes van de pollen waar mensen allergisch voor zijn in de honing. Door lokale of streekhoning te consumeren, kan er een resistentie tegen de pollen worden opgebouwd.

 

Bijenpollen

Bijenpollen zijn door bijen verzamelde stuifmeelkorrels van bloemen en bomen. De stuifmeelkorrels zijn een essentieel voedingsmiddel voor sterke en gezonde bijen. Het gebruik van pollen heeft een gunstige invloed op de ademhaling en vermindert de gevoeligheid voor hooikoorts. Wanneer u veel last heeft van hooikoortsklachten, kan het zeker lonen om bijenpollen eens te proberen.

 

Bijenstuifmeel wordt verkocht als korrels. Wij raden aan te starten met een dosis van ¼ theelepel en die geleidelijk aan op te voeren tot 1-2 eetlepels per dag. Daarbij let je op de symptomen van een allergische bijwerking. Kinderen starten bij slechts een paar korreltjes per dag.

 

Propolis Tinctuur

Propolis is een natuurlijk product dat wordt gemaakt door bijen. Het is een soort hars dat ze verzamelen van knoppen, bladeren en takken van bomen en planten en dat ze mengen met specifieke stoffen die ze produceren. Propolis wordt door de bijen gebruikt om de korf van de bijenkorf af te dichten en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals bacteriën en schimmels.

 

Het wordt ook al eeuwenlang gebruikt door mensen voor verschillende doeleinden, zoals het behandelen van wonden, het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het gebruik van propolis de hooikoortsklachten aanzienlijk kan verminderen.

 

Dosering: 3-5 druppels tinctuur twee keer per dag. Begin met kleine hoeveelheden om te controleren of je geen allergische reacties ervaart.

 

Hoe te gebruiken

Zowel Propolis Tinctuur als Bijenpollen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Een veelvoorkomende manier is om ze toe te voegen aan voeding en dranken. Je kunt bijvoorbeeld een lepel van deze korrels of druppels tinctuur toevoegen aan yoghurt, smoothies, sappen, boterhammen of ontbijtgranen.

 

Let op!

Het is belangrijk om te onthouden dat propolis en bijenpollen niet voor iedereen geschikt zijn en dat sommige mensen allergisch kunnen reageren op het product. Het is belangrijk om te beginnen met kleine hoeveelheden om te controleren of je geen allergische reacties ervaart. Bij twijfel, raadpleeg een arts of apotheker voordat je propolis en bijenpollen gaat gebruiken.

bottom of page