IMG-20201026-WA0007_edited.jpg

Honing

Honing is voor 100 procent een natuurproduct, rijk aan vitaminen en mineralen. De bijen verzamelen nectar op de bloemen. In de bijenkast gekomen onttrekken ze vocht aan de nectar, ze dikken die in en voegen er stoffen aan toe. De imker haalt de door de bijen verzegelde raten uit de kasten en slingert de honing daar uit. Deze honing wordt gezeefd en in potten gedaan. Ze blijft daarmee een kwalitatief hoogwaardig natuurproduct.

De oorsprong van de nectar bepaalt de kleur en de smaak. Verder is ook de mate van kristallisatie van invloed op de smaakbeleving.

 

We hebben de volgende lokale Nederlandse en Spaanse honingsoorten te koop in ons Honey Shop!

 

Nederlandse Bloemhoning

Deze lokale imkerhoning komt van diverse bloeiende bloemen en planten. Bloemenhoning verschilt sterk van smaak, al naar gelang van het jaargetijde dat de honing door de bijen wordt gewonnen. Een heerlijke honing, ook voor wie nog nooit honing gegeten heeft.

 

Spaanse Bloemhoning

Deze honing komt ook van verschillende soorten bloemen. De smaak is wat sterker en geurt krachtiger dan het Nederlandse bloemhoning. Mensen zijn er gek op.

 

Spaanse Boshoning

Boshoning wordt ook wel honingdauwhoning genoemd. Honingdauw wordt geproduceerd door luizen of andere insecten die nectar eten van een plant en daarna de zoetstof uitscheiden. De insecten die honingdauw afscheiden kunnen op veel verschillende planten voorkomen. De bijen verzamelen deze honingdauw en maken er vervolgens honingdauwhoning van.

De honing is donker van kleur, kruidig van smaak en het heeft een rijkere samenstelling.

 

Honing 215 gram:  € 5,50,-

Honing 425 gram:  € 8,50,-

Met klompje propolis (2)_edited.jpg

Tinctuur van propolis, op alcoholbasis voor zowel inwendig als uitwendig gebruik

Deze propolistinctuur heeft een hoge concentratie (>40%) dewaxed (van bijenwas gescheiden) propolis in consumptiealcohol (96%) . De propolis is van wisselende samenstelling en herkomst. De druppelaar maakt het makkelijk om een vrij nauwkeurige dosering toe te passen en zonder morsen te druppelen. Deze propolis tinctuur heeft een sterk ontsmettende werking en is met name geschikt bij aandoeningen in mond en keel en bij schaafwonden.

Let op: Propolis vlekt in de kleding!

Ingrediënten: ethylalcohol en >40% propolis.

Inhoud druppelflesje: 20 ml.

 

Propolis tinctuur 20 ml € 10,-

Propolis Tinctuur

Propolis Zalf (7).jpg

Propolis Zalf

Propolis zalf in pot 30gram

Zalf met propolis op basis van Abrikozenpitolie, Arganolie en Amandelolie, tegen infecties van oppervlakkige wonden en behandeling van allerlei soorten huidaandoeningen.

 

Een zeer effectieve genezende zalf/balsem! Hij wordt aanbevolen bij de behandeling van gevallen van huidaandoeningen (oppervlakkige brandwonden, jeuk) en huidproblemen die te maken hebben met schimmels of droge huid (eczeem, rode vlekken, gesprongen huid). Deze natuurlijke zalf/balsem is bijzonder rijk aan propolis, heeft sterk helende eigenschappen en is daarom een onmisbare bondgenoot voor uw huid. Maak gebruik van de reinigende eigenschappen van natuurlijke oliën zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen, om het herstel van lelijke huidverschijnselen of kwetsuren te versnellen.

Ingrediënten: Arganolie, Amandelolie, Abrikozenpitolie, bijenwas en propolis.

Inhoud: 30 gram.

 

Propoliszalf 30 g € 10,-

Stuifmeelkorrels (2).jpg

Stuifmeelkorrels

Pollen of stuifmeel, is het onderdeel van de plant dat de mannelijke kiemcel naar de vrouwelijke bloem brengt, met het doel deze te bevruchten. 

In een gram stuifmeel gaan tussen 14.000 en 30.000 pollen, afhankelijk van de plant, want iedere plant heeft zijn specifieke pollenvorm, -kleur en –grootte. 

De bijen, zowel de honingbijen als solitaire en wilde bijen hebben pollen nodig voor een gezonde ontwikkeling van hun broed.

 

Omdat pollen zeer rijk aan voedingstoffen is, wordt pollen beschouwd als een waardevol voedselsupplement. 

Ook bij hooikoorts, astma, keelpijn en verkoudheid wordt pollen ingenomen. Een eetlepel per dag in melk of yoghurt. Men laat deze even staan tot de bolletjes uiteen vallen. Aan boterham met honing kan pollen toegevoegd worden.

 

Pollen (100% pure stuifmeelkorrels) kunnen bij ons gekocht worden:

Pot van 125 gram € 6,-

Pot van 225 gram € 9

Pot van 350 gram € 15,-

Let op!

Sommige mensen reageren heftig op pollen, daarom starten met enkele korreltjes en langzaam opbouwen tot maximum 1 eetlepel per dag.

Pollen kunnen invloed hebben op de bloeddruk. Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven worden geadviseerd de huisarts te consulteren over het gebruik van pollen.

Droog en goed afgesloten bewaren!

IMG-20201118-WA0001.jpg

Royal Jelly

Royal Jelly of Koninginnegelei is een voedersap wat van een gewone werksterlarfje een koningin maakt.

Terwijl de werkster en darren alleen in hun eerste dagen als larfje ditzelfde secreet ontvangen, krijgt de koningin haar leven lang dit edele elixer.

 

Dit zorgt ervoor dat de koningin sneller groeit, groter is en aanzienlijk langer leeft. De ontwikkeling van een honingbijlarve tot werkster of koningin is dus niet genetisch bepaald, maar is afhankelijk van haar voeding.

 

Royal Jelly is een product van de jongste werksters, die voedersapklieren ontwikkelen door het consumeren van pollen. Deze afscheiding gemengd met secreten uit de bovenkaakklieren vormt samen Royal Jelly.

Royal Jelly lijkt op glazige yoghurt, haar kleur is witachtig tot geel. Haar geur is zuur en prikkelend, de smaak is zacht zuur. 

 

Gebruik:

Volwassenen 100 – 200 mg per dag (mespunt); kinderen: halve dosis

Ter informatie: Een volle theelepel koninginnengelei is circa 10 gram.

 

BijGein biedt pure Royal Jelly: Pot van 40 ml voor € 15,-


*Waarschuwing: mensen die gevoelig zijn voor allergieën of astma wordt afgeraden 

  Royal Jelly in te nemen.

prod5.jpg

Kaarsen

Natuurzuiver bijenwaskaarsen uit eigen productie

Natuurzuivere bijenwas wordt gebruikt voor de eigen productie van bijenwaskaarsen.

We hebben een leuk assortiment van gegoten bijenwas kaarsen, van korfmodel, tot stompkaars en zelfs spiritueel kaarsen. Stuk voor stuk mooie gele kaarsen met een heerlijk aroma.

Bloemen/Baby bij € 3,50 

Buddha/Kwan Yin/Engel € 7

Stomp Kaarsen € 7