IMG-20201026-WA0007_edited.jpg

Honing

Honing is voor 100 procent een natuurproduct. De bijen verzamelen nectar op de bloemen. In de bijenkast gekomen onttrekken ze vocht aan de nectar, ze dikken die in en voegen er stoffen aan toe. De imker haalt de door de bijen verzegelde raten uit de kasten en slingert de honing daar uit. Deze honing wordt gezeefd en in potten gedaan. Ze blijft daarmee een kwalitatief hoogwaardig natuurproduct.

 

Bloemenhoning verschilt sterk van smaak, al naar gelang van het jaargetijde dat de honing door de bijen wordt gewonnen. Een heerlijke honing, ook voor wie nog nooit honing gegeten heeft. Net als de andere soorten is deze honing rijk aan vitaminen en mineralen.

Voorjaarshoning

Deze honing komt van vroeg bloeiende bloemen en planten. Het is ook rijk aan mineralen en enzymen. Omdat het niet van één specifieke bloem komt noemen wij het voorjaarshoning. Het is een mild smakende honing die bij veel liefhebbers in trek is.

Zomerhoning

Zomerhoning wordt na het fruit en de voorjaarshoning gewonnen. Deze komt ook van verschillende soorten bloemen. De smaak is wat sterker dan honing van het fruit en van de voorjaarsbloemen. Zomerbloemen geuren meestal wat krachtiger. Mensen zijn er gek op.

Honing 215 gram € 4,50,-

Honing 425 gram € 7,50,-

Click & Collect

prod1.jpg

Propolia

Propolis Tinctuur

Tinctuur van propolis, op alcoholbasis voor zowel inwendig als uitwendig gebruik

Deze propolistinctuur heeft een hoge concentratie (>40%) dewaxed (van bijenwas gescheiden) propolis in consumptiealcohol (96%) . De propolis is van wisselende samenstelling en herkomst. De druppelaar maakt het makkelijk om een vrij nauwkeurige dosering toe te passen en zonder morsen te druppelen. Deze propolis tinctuur heeft een sterk ontsmettende werking en is met name geschikt bij aandoeningen in mond en keel en bij schaafwonden.

Let op: Propolis vlekt in de kleding!

Ingrediënten: ethylalcohol en >40% propolis.

Inhoud druppelflesje: 20 ml.

 

Propolis tinctuur 20 ml € 10,-

Click & Collect

 

Propolis Zalf

Propolis zalf in pot 30gram

Zalf met propolis op basis van Abrikozenpitolie, Arganolie en Amandelolie, tegen infecties van oppervlakkige wonden en behandeling van allerlei soorten huidaandoeningen.

 

Een zeer effectieve genezende zalf/balsem! Hij wordt aanbevolen bij de behandeling van gevallen van huidaandoeningen (oppervlakkige brandwonden, jeuk) en huidproblemen die te maken hebben met schimmels of droge huid (eczeem, rode vlekken, gesprongen huid). Deze natuurlijke zalf/balsem is bijzonder rijk aan propolis, heeft sterk helende eigenschappen en is daarom een onmisbare bondgenoot voor uw huid. Maak gebruik van de reinigende eigenschappen van natuurlijke oliën zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen, om het herstel van lelijke huidverschijnselen of kwetsuren te versnellen.

Ingrediënten: Arganolie, Amandelolie, Abrikozenpitolie, bijenwas en propolis.

Inhoud: 30 gram.

 

Propoliszalf 30 g € 10,-

Click & Collect

prod5.jpg

Kaarsen

Natuurzuiver bijenwaskaarsen uit eigen productie

Natuurzuivere bijenwas wordt gebruikt voor de eigen productie van bijenwaskaarsen.

We hebben een leuk assortiment van gegoten bijenwas kaarsen, van korfmodel, tot stompkaars en zelfs spiritueel kaarsen. Stuk voor stuk mooie gele kaarsen met een heerlijk aroma.

Bloemen/Baby bij € 3,50 

Buddha/Kwan Yin/Engel € 7

Stomp Kaarsen € 7

Click & Collect

IMG-20201116-WA0011%20(1)_edited.jpg

Stuifmeelkorrels (Pollen)

Pollen of stuifmeel, is het onderdeel van de plant dat de mannelijke kiemcel naar de vrouwelijke bloem brengt, met het doel deze te bevruchten. 

In een gram stuifmeel gaan tussen 14.000 en 30.000 pollen, afhankelijk van de plant, want iedere plant heeft zijn specifieke pollenvorm, -kleur en –grootte. 

De bijen, zowel de honingbijen als solitaire en wilde bijen hebben pollen nodig voor een gezonde ontwikkeling van hun broed.

 

Omdat pollen zeer rijk aan voedingstoffen is, wordt pollen beschouwd als een waardevol voedselsupplement. 

Ook bij hooikoorts, astma, keelpijn en verkoudheid wordt pollen ingenomen. Een eetlepel per dag in melk of yoghurt. Men laat deze even staan tot de bolletjes uiteen vallen. Aan boterham met honing kan pollen toegevoegd worden.

 

Pollen (100% pure stuifmeelkorrels) kunnen bij ons gekocht worden:

Pot van 125 gram € 6,-

Pot van 350 gram € 15,-

Click & Collect

 

Let op!

Sommige mensen reageren heftig op pollen, daarom starten met enkele korreltjes en langzaam opbouwen tot maximum 1 eetlepel per dag.

Pollen kunnen invloed hebben op de bloeddruk. Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven worden geadviseerd de huisarts te consulteren over het gebruik van pollen.

Droog en goed afgesloten bewaren!

IMG-20201118-WA0001.jpg

Royal Jelly – Gelée Royale

Royal Jelly of Koninginnegelei is een voedersap wat van een gewone werksterlarfje een koningin maakt.

Terwijl de werkster en darren alleen in hun eerste dagen als larfje ditzelfde secreet ontvangen, krijgt de koningin haar leven lang dit edele elixer.

 

Dit zorgt ervoor dat de koningin sneller groeit, groter is en aanzienlijk langer leeft. De ontwikkeling van een honingbijlarve tot werkster of koningin is dus niet genetisch bepaald, maar is afhankelijk van haar voeding.

 

Royal Jelly is een product van de jongste werksters, die voedersapklieren ontwikkelen door het consumeren van pollen. Deze afscheiding gemengd met secreten uit de bovenkaakklieren vormt samen Royal Jelly.

Royal Jelly lijkt op glazige yoghurt, haar kleur is witachtig tot geel. Haar geur is zuur en prikkelend, de smaak is zacht zuur. 

 

Gebruik:

Volwassenen 100 – 200 mg per dag (mespunt); kinderen: halve dosis

Ter informatie: Een volle theelepel koninginnengelei is circa 10 gram.

 

BijGein biedt pure Royal Jelly: Pot van 40 ml voor € 15,-

Click & Collect


*Waarschuwing: mensen die gevoelig zijn voor allergieën of astma wordt afgeraden 

  Royal Jelly in te nemen.